Eerste uitkomsten pilot bekend

Gepubliceerd op: 17 juni 2014

Sinds april jl. hebben 44 scholen, met in totaal circa 1250 leerlingen, deelgenomen aan een pilot voor ExamentrainerEngels.nl.

Deze pilot heeft geleid tot een grote hoeveelheid waardevolle feedback, waar wij de pilotscholen zeer dankbaar voor zijn. De feedback hebben wij intussen verwerkt in een nieuwe, verbeterde versie van ExamentrainerEngels.nl. Deze hebben wij op 16 juni 2014 gelanceerd.

In de tweede helft van mei jl. heeft tevens de eerste evaluatie van ExamentrainerEngels.nl door docenten en leerlingen van de pilotscholen plaatsgevonden. De resultaten zijn veelbelovend: ruim 60% van de docentrespondenten gaf aan ExamentrainerEngels.nl in deze fase van de pilot al aan te kunnen raden aan  collega's en maar liefst 71,4% van de leerlingrespondenten liet weten van mening te zijn dat ExamentrainerEngels.nl tot betere CE-resultaten heeft geleid of zal leiden.

Als positieve kenmerken werden, zowel door docenten als door leerlingen, genoemd: het trainen op maat (adaptiviteit, gepersonaliseerd leren), de veelheid aan teksten en oefeningen en de overzichtelijkheid.

Bent u bovenbouwdocent vwo, havo en/of vmbo-tl/-gl en wilt u een gratis kennismakingsaccount ontvangen voor de vernieuwde versie van ExamentrainerEngels.nl? Vult u dan dit formulier in.

Deelnemers aan de pilot hoeven geen mail te sturen. Als pilotdocent krijgt u vanzelf de vernieuwde versie na inloggen te zien.

De pilot loopt nog tot het eind van dit schooljaar. Wilt u nog met een of meer klassen deelnemen aan de pilot, bijvoorbeeld met vwo 4/5, havo 4 en/of vmbo-tl/-gl 3? Laat het ons dan weten via het contactformulier.